Geert Wilders a anuntat miercuri dupa-amiaza ca isi va relua campania stradala si aparitiile publice incepand din acest weekend, dupa o pauza de o saptamana cauzata de o scurgere de informatii dinspre un agent care asigura securitatea politicianului islamofob. Liderul PVV a condamnat scurgerea de informatii spre o grupare infractionala, sugerand ca nu poate functiona intr-o asemenea situatie, transmite Reuters, citata de News.ro.

Politicianul olandez traieste de peste un deceniu sub protectia politistilor, dupa ce un militant islamist l-a ucis in 2006 pe controversatul regizor Theo van Gogh.

Saptamana trecuta, acesta a decis sa-si anuleze toate aparitiile publice inainte de alegerile legislative din 15 martie, dupa ce s-a descoperit ca un agent de securitate transmitea informatii confidentiale despre evenimentele de campanie ale politicianului catre o grupare infractionala marocana.

"Alegatorii vor sa ne vada. Riscurile de securitate vor fi pastrate la minimum", a declarat liderul PVV.

Geert Wilders spera ca o intensificare la nivel global a sentimentelor antisistem, care l-au ajutat pe Donald Trump sa ajunga presedinte al SUA si care i-au determinat pe britanici sa voteze pentru iesirea din UE, il va duce si pe el la putere in urma alegerilor parlamentare din Olanda.