Doi medici britanici si-au pierdut viata in luptele cu fortele guvernamentale irakiene din jumatatea vestica a bastionului Mosul, dupa ce s-au alaturat in urma cu doi ani jihadistilor Statului Islamic. Potrivit primelor informatii, cei doi au fost ucisi in timp ce incercau sa paraseasca metropola asediata de armata irakiana cu un convoi al ISIS, transmite BBC News.

Ahmed Sami Khider si Hisham Fadlallah s-au alaturat jihadistilor in urma cu doi ani, alaturi de alti sapte studenti britanico-sudanezi de la Universitatea de Stiinte Medicale si Tehnologie din Khartoum. Ulterior, alti cinci cetateni britanici de la aceeasi facultate au jurat fidelitate Statului Islamic.

Serviciile de securitate estimeaza ca aproximativ 850 de britanici s-au alaturat in ultimii ani luptatorilor jihadisti din Siria si Irak. Saptamana trecuta, un jihadist britanic, care a primit compensatii uriase din partea guvernului de la Londra pentru detentia sa de la Guantanamo Bay, s-a detonat intr-un atac sinucigas asupra fortelor irakiene din apropiere de Mosul, potrivit News.ro.