O fotografie cu apropiata consiliera a presedintelui american, Kellyanne Conway, asezata in genunchi pe o canapea in Biroul Oval de la Casa Alba, a starnit o adevarata furtuna pe retelele sociale, scrie AFP.

Kellyanne ConwayFoto: Agerpres

Aceasta fotografie, realizata de agentia franceza de presa, o arata pe Kellyanne Conway asezata cu dezinvoltura pe canapea, in genunchi, cu picioarele sub ea, in momentul in care presedintele Donald Trump face poze cu directorii de culoare de licee si universitati.

Pe Twitter, multi oameni s-au dezlantuit impotriva "lipsei de respect" pe care ar fi aratat-o consiliera presedintelui Trump.

"Conway care sta cu pantofii pe o canapea in Biroul Oval - e in ton cu nivelul general de lipsa de respect de care intreaga echipa Trump a dat dovada", a scris Kaivan Shroff, student la Yale, intr-un tweet.

"Profesorii afro-americani cei mai respectati din tara s-au adunat la Casa Alba iar Kellyanne Conway nu a fost in stare sa arate nici macar curtoazia cea mai elementara", scrie un alt comentator, Rachel Vorona Cote, pe site-ul Jezebel.

Marti dimineata, fotografia AFP postata pe Twitter a fost redistribuita de 1.800 de ori.

Editorialistul Wall Street Journal, Bret Stephens, afirma ca, daca fostii consilieri ai presedintelui Barack Obama "s-ar fi asezat in acest fel in Biroul Oval, conservatorii ar fi urlat saptamani intregi".

Conway a fost in centrul criticilor recent, dupa ce, intr-un interviu, a sfatuit telespectatorii sa cumpere linia de haine si accesorii a fiicei presedintelui, Ivanka Trump. Biroul de etica al guvernului american a considerat ca aceasta a "incalcat" regulile si ca executivul american ar trebui sa studieze eventuale masuri disciplinare impotriva sa.

Kellyane Conway, care a inventat notiunea de "fapte alternative", a fost criticata si dupa ce, la inceputul lui februarie, s-a referit la un masacru din Bowling Green care nu a avut niciodata loc, intr-o tentativa de aparare a decretului anti-imigratie al lui Donald Trump.

Partizanii lui Donald Trump au distribuit si ei pe Twitter o fotografie cu Barack Obama asezat cu picioarele pe birou: