¬¬166 de parlamentari germani au cerut autoritatilor turce sa-l elibereze pe corespondentul publicatiei Die Welt, care a fost arestat in urma cu o saptamana si inculpat pentru apartenenta la o organizatie terorista din Turcia, anunta News.ro, citand editia in limba germana a The Local. Arestarea lui Deniz Yucel (43 de ani) ar putea sa aiba legatura cu un material scris de jurnalist in legatura cu atacurile cibernetice care au vizat e-mailul ministrului Energiei.

"Dezbaterea intelectuala este cel mai bun instrument impotriva terorismului, insa paradoxal aceasta este acuzatia adusa impotriva sa", se arata intr-o scrisoare deschisa semnata de 166 de parlamentari din Bundestag si adresata ambasadorului turc Ali Kemal.

Un purtator de cuvant al ministerului german de Externe a explicat ca nu exista vreo dovata ca valorile jurnalistice au fost incalcate de catre Yucel.

In 2015, Deniz Yucel a fost retinut alaturi de alti trei jurnalisti pentru acoperirea capturarii unui oras de la granita siriana de catre fortele kurde.

Ministrul Energiei, Berat Albayrak, este chiar ginerele presedintelui Recep Tayyip Erdogan.

Die Welt a explicat ca jurnalistul a scris despre e-mailurile obtinute de hackerii stangisti RedHack din contul privat al ministrului Albayrak.

Alti sase jurnalisti - toti lucrand pentru presa turca - au fost arestati in legatura cu dosarul RedHack.