Fiul fostului pugilist Muhammad Ali a fost retinut pentru cateva ore pe aeroportul din Florida, de catre autoritatile pentru imigratie, informeaza News.ro citand USA Today. Muhammad Ali Jr. si mama sa, Khalilah Camacho-Ali, au fost retinuti deoarece numele lor aveau sonoritate arabeasca, sustine avocatul familiei, Chris Mancini.

HotNews.roFoto: Hotnews

Muhammad Ali Jr., in varsta de 44 de ani, si mama lui, prima sotie al lui Muhammad Ali, au sosit la Aeroportul din Fort Lauderdale-Hollywood la 7 februarie, cand au revenit de la un eveniment desfasurat in Jamaica.

Oficialii de la serviciul de imigratie au lasat-o pe Camacho-Ali sa plece dupa ce aceasta le-a aratat o fotografie alaturi de fostul ei sot. Fiul ei nu avea insa o astfel de fotografie, astfel ca a fost interogat timp de doua ore, fiind intrebat in mod repetat, "De unde ai numele asta?" si "Esti musulman?".

Potrivit USA Today, Ali Jr. a spus ca este musulman, iar cei de la imigratie l-au intrebat despre religia sa si unde s-a nascut. Ali Jr. s-a nascut in Philadelphia in 1972 si are pasaport american.

Un purtator de cuvant al Vamii Americane a declarat ca nu poate discuta despre acest caz, dar a precizat ca toti calatorii care vin din strainatate pot fi subiectul unor astfel de proceduri.

"Pentru familia Ali este clar ca tot ceea ce s-a intamplat are legatura cu eforturile lui Trump de a interzice musulmanii", a spus avocatul Mancini, referindu-se la ordinul executiv emis de presedintele Donald Trump prin care a interzis intrarea cetatenilor din sapte tari predominant musulmane in Statele Unite.

Printre tarile vizate de ordin se numara Iran, Irak, Libia, Siria, Somalia, Sudan si Yemen.

Judecatorul James Robart a interzis la nivel national aplicarea interdictiei, iar decizia sa a ramas in picioare in urma unei hotarari a Curtii de Apel din San Francisco.

Insa, Departamentul de Justitie (DOJ) a anuntat ca presedintele Donald Trump va semna curand un nou ordin executiv pentru a inlocui interdictia de calatorie pentru cetatenii din sapte tari musulmane, a carei implementare a fost blocata de magistratii din San Francisco.

Acest nou ordin executiv este asteptat pentru saptamana viitoare la Casa Alba.

Camacho-Ali si Muhammad Ali Jr. locuiesc in Deerfield Beach, la 20 de minute de aeroport. Cat timp Ali Jr. era retinut, mama lui a alergat prin aeroport cerand ajutor. Deoarece incidentele care implica serviciul vamilor sunt de jurisdictia autoritatilor federale, politia locala nu a putut-o ajuta.

Ali Jr. a fost eliberat doua ore mai tarziu, iar Mancini a afirmat ca familia Ali se gandeste sa inainteze un proces, iar in prezent incearca sa afle cate alte persoane au fost victimele aceluiasi tratament.

Fostul pugilist Muhammad Ali a incetat din viata in 4 iunie 2016, la varsta de 74 de ani, dupa ce a fost internat la un spital din Phoenix cu probleme respiratorii.

Ali suferea de maladia Parkinson de peste trei decenii si in ultimii ani a avut foarte putine aparitii in public. Ultima sa aparitie data din luna aprilie 2016, cand fostul boxer a participat la o gala in Arizona.

Ali se retrasese din activitatea sportiva in 1981, cu un palmares de 56 de victorii si cinci infrangeri.