Pacea in estul Ucrainei ramane fragila, in contextul unui val de incalcari a noului armistitiu implementat miercuri, noteazaCNN.

HotNews.roFoto: Hotnews

O zi dupa ce presedintele Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa a avertizat ca armistitiul a esuat, Ministrul german de Externe, Sigmar Gabriel a cerut adminsitratiei de la Kiev si celei de la Moscova sa nu renunte la intelegere.

In ciuda garantilor date de ambele parti, el afirma ca armistitiul nu va rezista.

"Putem doar sa apelam urgent la ambele parti sa implementeze intelegerile la care am ajuns - in caz contrar, riscam o escaladare militara intensificata cu multi alti civili drept victime si o continuare a punctului mort in procesul politic", a afirmat ministrul.

"Chiar si cele mai intense eforturi de a negocia sunt in zadar, daca nu exista vointa politica de a le implementa", a adaugat Sigmar Gabriel.

Administratiile de la Kiev si Moscova au cazut de acord sa retraga "armamentul greu" si "sa se conformeze pe deplin" in legatura cu armistitiul, care se presepunea ca a inceput luni, informeaza Gabriel.

Secretarul General al Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa, Lamberto Zannier a afirmati la sediul central al ONU: "Criza din si din jurul Ucrainei continua sa fie o sursa majora de tensiune si instabilitate in Europa".