Papa Francisc a adus iar critici unor membri ai propriei Biserici, sugerand ca e mai bine sa fiu ateu decat unul dintre “numerosii” catolici care duc o ipocrita viata dubla, transmite Reuters.

Papa FranciscFoto: Captura YouTube

In cadrul unor declaratii libere din timpul unei slujbe de dimineata din resedinta sa el a spus ca “este scandalos sa spui un lucru si sa faci altul. Asta inseamna o viata dubla”.

“Sunt unii care spun: sunt foarte catolic, merg intotdeauna la slujbele din biserica”, a zis capul Bisericii Catolice care numara 1,2 miliarde de membri, potrivit unei transcrieri a Radio Vatican.

El a afirmat ca unii dintre acesti oameni ar trebui si sa spuna: “Viata mea nu este una crestina, nu platesc salarii corecte angajatilor, exploatez oameni, fac afaceri murdare, spal bani, (duc) o viata dubla”.

“Sunt multi catolici care sunt asa si scandalizeaza”, a continuat pontiful.

“De cate ori nu am auzit cu totii de oameni care spun ca 'daca acea persoana este catolica, e mai bine sa fii ateu', a mai spus Papa Francisc.

De la alegerea sa in 2013, el a i-a indemnat adesea pe catolici, fie ei preoti sau oameni obsinuti, sa puna in practica ceea ce predica religia lor.