Sefa de cabinet a lui Marine Le Pen, Catherine Griset, a fost inculpata in dosarul privind presupuse angajari fictive de asistenti la Parlanentul European, relateaza News.ro citand AFP. Bodyguardul politicienei franceze de extrema-dreapta, Thiery Legier, a fost eliberat fara acuzatii in acest stadiu al anchetei.

Marine Le PenFoto: Agerpres

Bodyguardul lui Le Pen, Thierry Legier, si sefa sa de cabinet, Catherine Griset, sunt figuri-cheie intr-o ancheta deschisa dupa ce Parlamentul European i-a cerut politicienei sa returneze banii pe care este acuzata ca i-ar fi dat celor doi.

Avocatul prezidentiabilei populiste sustine ca este vorba doar de o "manipulare", care are drept scop destabilizarea campaniei electorale a Frontului National.

Tematoare ca imaginea si avansul sau in sondaje ar putea avea de suferit, Le Pen a declarat miercuri ca este convinsa ca alegatorii nu vor fi pacaliti de aceasta tentativa de a o destabiliza.

"Francezii pot face diferenta intre scandalurile adevarate si trucurile murdare politice", a spus lidera Frontului National.

Marine Le Pen a dezmintit deja toate acuzatiile aduse, insa reprezentantii Parlamentului European au decis sa-i puna poprire pe jumatate din salariu si indemnizatiile zilnice pentru a recupera cei 300.000 de euro utilizati in mod fraudulos de catre presedinta Frontului National.

Le Pen a depus recent o plangere la Parchetul de la Bruxelles pentru ￯fals intelectual￯ vizandu-i pe directoarea Oficiului European de Lupta Antifrauda (OLAF) si pe secretarul general al PE, Klaus Welle, cu privire la ancheta privind presupusa frauda legata de angajarea unor asistenti parlamentari de la FN.