Papa Francisc isi doreste ca tinerii sa nu mai foloseasca telefoanele mobile in timpul meselor si i-a avertizat pe elevii si studentii din lumea intreaga in legatura cu obiceiul de a expedia mesaje de tip text pe aceste dispozitive, considerand ca o astfel de practica reprezinta "inceputul razboiului", scrie News.ro, citand revista People. Papa Francisc a transmis acest mesaj la o conferinta organizata la o universitate din Roma.

Papa FranciscFoto: Captura YouTube

Suveranul pontif, in varsta de 80 de ani, a tinut un discurs in care s-a referit la pericolele generate de momentele petrecute in familie care sunt lipsite de dialog, cerandu-le tinerilor sa participe la discutiile care au loc in timpul meselor, in loc sa expedieze mesaje text pe telefoanele mobile.

"Atunci cand suntem la masa, dar vorbim cu ceilalti pe telefoanele noastre, este inceputul razboiului, deoarece nu mai exista dialog", a afirmat Papa Francisc.

El a adaugat ca oamenii trebuie sa depuna eforturi pentru a deveni mai buni, mai politicosi fata de cei din jur, in special in societatea din zilele noastre, cand a devenit un fapt comun ca oamenii sa ii "insulte" pe straini: "Trebuie sa coboram putin tonul, sa vorbim mai putin si sa ascultam mai mult. Dialogul care aduce impreuna inimile oamenilor este leacul impotriva violentei."