Primarul Londrei, Sadiq Khan, considera ca presedintele american Donald Trump nu ar trebui sa primeasca dreptul la o vizita de stat in Marea Britanie, din cauza politicilor sale "dure si rusinoase" privind imigratia, anunta Agerpres, citand DPA. Ordinul lui Trump de a interzice temporar intrarea in Statele Unite a cetatenilor din 7 tari majoritar musulmane si suspendarea programului american de primire de refugiati ar justifica o posibila o hotarare de a "nu intinde covorul rosu", spune Sadiq Khan.

Parlamentarii britanici urmeaza sa dezbata saptamana aceasta o petitie semnata de 1,8 milioane de persoane prin care se cere ca vizita lui Trump sa fie decazuta de la statutul de vizita de stat.

Guvernul, care este obligat sa raspunda la orice petitie cu mai mult de 10.000 de semnaturi, a respins deja solicitarea.

Sadiq Khan, care este musulman, l-a criticat in dese randuri pe Donald Trump pentru retorica sa dura fata de islam si minoritati si a mai cerut si alta data va vizita de stat sa fie anulata.

Data vizitei lui Donald Trump in Marea Britanie nu a fost inca stabilita.