Ministrul german al apararii, Ursula van der Leyen, a avertizat vineri Statele Unite cu privire la orice retorica ce ar putea ameninta coeziunea Uniunii Europene si a Aliantei Nord-Atlantice, estimand ca unitatea europeana este si in interesul Washingtonului, transmite France Presse.

"Prietenii noștri americani știu că tonul lor față de Europa și NATO are un efect direct asupra coeziunii Europei. O Uniune Europeană stabilă este în interesul american, ca și un NATO unit", a spus Van der Leyen în cadrul Conferinței de Securitate de la Munchen, în contextul în care președintele american Donald Trump a criticat recent UE și NATO, potrivit Agerpres.

Pe de altă parte, responsabila germană a atras atenția cu privire la tentația Washingtonului de a trata în mod egal Rusia și aliații occidentali ai SUA.

''Nu poate exista echidistanță între încrederea acordată unui aliat și cea față de cei care pun sub semnul întrebării valorile noastre, frontierele noastre și dreptul internațional, ceea ce înseamnă că trebuie să abordăm împreună interesul nostru comun care este acela de a reveni la conviețuirea cu Rusia și de a nu acționa într-o manieră bilaterală, sărind peste capul partenerilor'', a spus ministrul Ursula van der Leyen.