Senatorii americani l-au confirmat vineri seara pe Scott Pruitt la conducerea Agentiei de Protectie a Mediului (EPA), in ciuda opozitiei vocale din partea democratilor si ecologistilor, ingrijorati de faptul ca fostul procuror general din Oklahoma doreste relaxarea reglementarilor cu privire la minerit din SUA, scrie News.ro citand Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Pruitt a fost confirmat in noua pozitie cu 52 de voturi "pentru" si 46 de voturi "impotriva", dupa ce republicanul John Barrasso a sustinut ca acesta va reforma si moderniza EPA.

Republicanii au acuzat ca, in ultimii ani, aceasta agentie federala a desfiintat locuri de munca in industria extragerii petrolului si a mineritului prin reducerea emisiilor de gaze nocive din Statele Unite.

Fostul procuror general va fi investit in scurt timp in functie si va urma implementarea unor ordine executive pentru a reforma complet Agentia de Protectie a Mediului.

Nominalizarea lui Pruitt a fost una extrem de controversata, intrucat acesta a dat in judecata agentia federala de peste zece ori din pozitia de procuror general al statului Oklahoma. De asemenea, politicianul si-a expirmat public indoiala cu privire la stiinta care explica incalzirea globala.