Liderul partidului conservator naționalist aflat la putere în Polonia, Jaroslaw Kaczynski (foto), a afirmat joi că realegerea lui Donald Tusk în fruntea Consiliului European "nu este în interesul Poloniei", transmite AFP, citata de Agerpres.

Șeful partidului Dreptate și Justiție (PiS) a fost mult timp inamicul declarat al lui Donald Tusk pe plan politic intern, dar după ce conservatorii au ajuns la putere în Polonia, în octombrie 2015, el formulează critici tot mai acerbe împotriva compatriotului său, al cărui mandat expiră în mai.

"Nu este în interesul polonez ca o asemenea persoană să fie în fruntea" Uniunii Europene, a declarat Jaroslaw Kaczynski într-un interviu citat de agenția PAP.

În opinia sa, Donald Tusk "este un om politic care se angajează foarte intens în afacerile poloneze și în situații discutabile la cel mai înalt nivel".

Jaroslaw Kaczynski nu ocupă nicio funcție instituțională, dar este considerat ca persoana aflată la originea tuturor deciziilor importante ale guvernului polonez. El îi reproșează lui Donald Tusk că este "dăunător" țării sale, potrivit Agerpres.