Favoritul in cursa pentru presedintia Frantei Emmanuel Macron a refuzat sa admita ca a gresit, dupa ce rivalul sau din extrema-dreapta l-a atacat pe baza comentariilor facute, condamnand trecutul colonial al Frantei in Algeria, potrivitThe Guardian.

HotNews.roFoto: Hotnews

Marti, in timpul unei vizite in Algeria, Macron a spus ca istoria Frantei in Algeria a fost o "crima impotriva umanitatii". "Este cu adevarat barbara si este parte a acelui trecut pe care trebuie sa il acceptam, desigur prin a ne scuza fata de cei pe care i-am ranit", a declarat el.

Joi, Marine Le Pen, liderul Frontului National a spus pe Facebook: "Este ceva mai rau atunci cand vrei sa devii presedinte decat sa mergi in strainatate pentru a acuza tara pe care vrei sa o conduci de crime impotriva umanitatii?"

Macron a refuzat sa dea inapoi si intr-o declaratie video trimisa la Reuters, a afirmat: "Trebuie sa gasim curajul sa spunem lucrurilor pe nume. Suntem condamnati sa traim mereu in umbrele acestei experiente traumatice pentru tarile noastre."

Un alt rival in cursa prezidentiala, conservatorul François Fillon, si-a directionat atentia asupra unui singur lucru, spunand intr-un discurs din cadrul campaniei: "Aceasta antipatie fata de istoria noastra, aceasta continua cainta, este nedemna de respect pentru un candidat la presedintia Republicii".

Un scandal de trei saptamani asupra sutelor de mii de Euro din banii contribuabililor din care sotia sa a fost platita pentru o munca pe care nu a facut-o l-a costat pe conservatorul Fillon statutul de favorit la castigarea alegerilor prezidentiale din luna mai.