O persoana a murit marti dimineata, in Luxemburg, in urma unei coliziuni intre un tren de pasageri si un marfar, a anuntat politia, citata de AFP. Alte doua persoane au fost internate in spital.

"Situatia la ora 12:00 (11:00 GMT) este urmatoarea: doua persoane au fost spitalizat si o persoana a fost gasita moarta", a aratat politia intr-un comunicat de presa, in care se mai arata ca a fost declansat "Planul victime multiple" si ca circa 100 de salvatori intervin la locul accidentului.

Politia a anuntat initial ca sase persoane au fost "ranite usor", adaugand ca alte doua persoane au fost "ranite grav" si raman incarcerate, in mijlocul diminetii.

Politia nu a precizat daca persoana decedata este una dintre cele doua victime incarcerate. Presa luxemburgheza a publicat imagini cu doua vagoane de pasageri si un vagon al trenului de marfa deraiate.

Accidentul s-a produs la ora 9:00 (ora 8:00 GMT) la Dudelingen, intre Zoufftgen, in France, si gara de triaj din Bettembourg, Luxemburg.

Marfarul venea din Franta, in timp ce trenul de pasagri, plecat din luxemburg, se indrepta catre Franta.

Un "post medical" a fost stabilit in apropiere de locul accidentului, a adaugat politia.

Cauza accidentului "ramane inca sa fie stabilita", a precizat dimineata compania de caleferata luxemburgheza CFL, care opereaza trenul de pasageri.

Procuratura a cerut politiei sa deschida o ancheta si o unitate canina a fost trimisa la fata locului.

Traficul feroviar este intrerupt intre Luxemburg si Thionville (nord-estul Frantei). Au fost trimise mai multe autobuze care sa prea miile de pasageri care folosesc calea ferata pentru a ajunge la Luxemburg. Circa 80.000 de locuitori din provincia franceza Lorena lucreaza in Luxemburg.