Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a estimat vineri ca Ljubljana, capitala Sloveniei, ar fi un loc potrivit pentru o intalnire oficiala cu omologul sau american, Donald Trump, dar a amintit ca decizia privind locul acestei prime intrevederi cu presedintele SUA va fi luata de comun acord cu Washingtonul, relateaza agentia Reuters.

Liderul de la Kremlin a facut aceasta declaratie dupa ce Slovenia s-a oferit sa gazduiasca o intalnire Trump-Putin.

"In ceea ce priveste Ljubljana, Slovenia in general, este cu siguranta un loc minunat pentru a avea un asemenea dialog. Dar nu depinde numai de noi, ci si de o intreaga serie de circumstante", a declarat Putin in fata presei dupa o intrevedere avuta la Moscova cu omologul sau sloven, Borut Pahor, potrivit Agerpres. "Daca aceasta intalnire va avea loc, nu am nimic impotriva sa fie la Ljubljana", a adaugat presedintele rus.

Slovenia este tara natala a Melaniei Trump, sotia noului presedinte american. Dupa investirea oficiala in functie, Donald Trump a avut doua convorbiri telefonice cu Vladimir Putin, dar deocamdata nu a fost anuntata o intalnire intre cei doi lideri.