Patru persoane, printre care o adolescenta de 16 ani, acuzate ca pregateau un atac terorist, au fost arestate vineri la Montpellier, in sudul Frantei, a anuntat politia, citata de AFP.

"Dorinta de a trece la acte si de a confectiona mai multe dispozitive explozive parea materializata", a declarat o sursa din politie, care a vorbit despre un "proiect de atentat dejucat".

"Cei patru suspecti, cu varste de 16, 20, 26 si 33 de ani, au fost arestati dupa ce au cumparat acetona", care poate fi folosita pentru confectionarea de dispozitive explozive, a explicat o alta sursa din politie.

Printre ele, o tanara de 16 ani a fost reperata pe retelele sociale dupa ce si-a exprimat dorinta de a pleca in zona siriano-irakiana sau, daca nu reuseste, de a ataca Franta.

In timpul perchezitiilor, TATP - un exploziv artizana puternic dar foarte instabil - precum si acetona, apa oxigenata, seringi si manusi de protectie au fost descoperite.

Franta, aflata in stare de urgenta dupa atentatele jihadiste din 2015 si 2016, se confrunta in continuare cu o amenintare terorista "foarte ridicata".

In 3 februarie, un egiptean de 29 de ani a atacat, cu cate o maceta in fiecare mana, militari aflati in zona turistica a muzeului Louvre din Paris, strigand "Allahu Akbar" (Dumnezeu este cel mai mare, in araba).