Sefa diplomatiei europene, Federica Mogherini, a "indemnat" Israelul "sa nu puna in practica" noua lege in favoarea colonistilor, potrivit unui comunicat dat dat publicitatii marti, scrie AFP, citata de Agerpres.

"UE condamna recenta adoptare de Knesset a acestei legi", care permite Israelului sa isi insuseasca noi terenuri palestiniene in Cisiordania ocupata, potrivit comunicatului.

"Aceasta lege depaseste un prag periculos legalizand sechestrarea drepturilor de proprietate palestiniene si autorizand confiscarea de terenuri palestiniene private in teritoriile ocupate", a subliniat UE.

"Prin adoptarea acestei noi legi, parlamentul israelian a legiferat asupra statului legal al terenurilor din interiorul teritoriilor ocupate, ceea ce este dincolo de jurisdictia sa", a adaugat documentul.

Legea i-a scandalizat pe palestinieni si pe sustinatorii unei solutii cu doua state care au considerat ca este o crima de razboi, un furt legalizat sau un pas in plus spre anexarea Cisiordaniei.

De la Londra la Cairo - unde se afla sediul Ligii Arabe-, trecand prin Paris, Berlin, Ankara sau Amman, legea a provocat un val de condamnari din partea comunitatii internationale, profund ingrijorata de noua lovitura data procesului de pace dintre israelieni si palestinieni.

In schimb, cu totul neobisnuit, Statele Unite s-au abtinut de la orice comentariu, mai scrie AFP.