Presedintele american Donald Trump a acuzat luni, fara nicio dovada concreta in sprijinul afirmatiei sale, ca mass-media "necinstite" trec sub tacere unele atacuri comise de "teroristi radicali islamisti", potrivit AFP citata de Agerpres.

"Gruparea Statul Islamic este angajata intr-o campanie de genocid, comitand atrocitati in intreaga lume", a afirmat Trump intr-o declaratie facuta la baza MacDill (Tampa, Florida), centru militar nevralgic de lupta impotriva gruparii jihadiste.

Donald Trump a declarat ca "teroristii radicali islamisti" sunt hotarati sa loveasca din nou SUA asa cum au facut-o deja in atacurile de la 11 septembrie, la Boston, in Orlando sau la San Bernardino. El a subliniat de asemenea ca acesta este si cazul Europei.

"Ati vazut ce s-a intamplat la Paris si Nisa. Acest lucru se intampla in toata Europa. Am ajuns intr-un punct cand (atacurile) nu mai sunt raportate de catre mass-media", a sustinut Trump, fara sa ofere exemple.

"Si, in multe cazuri, presa foarte, foarte necinstita nu vrea sa inteleaga", a adaugat presedintele republican, un obisnuit al atacurilor frontale impotriva presei. "Ei au motivele lor si voi stiti bine aceasta", a concluzionat el pe aceeasi tema, fara nicio explicatie.

Intrebat la scurt timp dupa aceasta declaratie prezidentiala surprinzatoare, Sean Spicer, purtatorul de cuvant al Casei Albe, a promis "sa furnizeze o lista mai tarziu", asigurand ca exista "multe exemple" in care nu a existat nicio "acoperire care sa fie justificata".