Knesset-ul (parlamentul israelian) a adoptat luni, cu 60 de voturi pentru si 52 impotriva, o lege care autorizeaza retroactiv 4000 de locuinte ale colonistilor evrei, construite in Cisiordania ocupata, pe terenuri palestiniene aflate in proprietate privata, informeaza agentia Reuters, citata deAgerpres.

Inaintea votului, procurorul general al Israelului a afirmat ca legea este neconstitutionala si ca nu o va sustine in fata Curtii Supreme.

La Londra, unde s-a intalnit luni cu premierul britanic Theresa May, prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a declarat presei ca a informat in prealabil Washingtonul despre noua lege. Casa Alba nu a comentat.

Organizatia pentru Eliberarea Palestinei a reactionat printr-un comunicat, citat de AFP, in care arata ca legea este o "legalizare a furtului" care "dovedeste vointa guvernului israelian de a distruge orice sansa de solutionare politica", iar colonizarea israeliana este "un obstacol in calea pacii si a posibilitatii unei solutii cu doua state".