Ministrul britanic al Apararii, Michael Fallon, a acuzat joi Rusia ca face din dezinformare "o arma", pentru a destabiliza Occidentul, transmite AFP, citata de Agerpres.

"Vedem astazi o tara care, facand din dezinformare o arma, a provocat aparitia a ceea ce putem privi ca o epoca post-adevar", a declarat Fallon, intr-un discurs rostit la universitatea St.Andrews din Scotia.

"In mod evident, Rusia pune la incercare NATO si Occidentul. Ea cauta sa-si extinda influenta, sa destabilizeze tari si sa slabeasca alianta" atlantica, a spus el, adaugand ca aceeasi tara "aduce atingere securitatii nationale a multor aliati si sistemului de reguli internationale".

"De aceea, este in interesul nostru si in cel al Europei sa pastram un NATO puternic si sa descurajam Rusia", a declarat ministrul britanic al Apararii.

Michael Fallon a apreciat in special ca NATO trebuie "sa se apere de o maniera la fel de eficienta in spatiul cibernetic precum o face in aer, pe uscat si pe mare", impotriva actelor de piraterie.

El a criticat media publice ruse, precum canalul international RT si agentia de presa Sputnik, disponibile in engleza si in alte limbi, pe care le-a acuzat de difuzarea unei "dezinformari in stil sovietic".