Ordinul semnat de Trump vineri, care suspenda primirea refugiatilor si impune controale dure pentru cetatenii a sapte tari predominant musulmane care vor sa viziteze Statele Unite, l-ar putea impiedica pe regizorul Asghar Farhadi sa participe la gala premiilor Oscar, unde a primit o nominalizare la categoria "cel mai bun film strain", scrie Variety, citata de News.ro.

Asghar FarhadiFoto: Reuters

"The Salesman", filmul regizorului iranian, este nominalizat alaturi de "Land of Mine" (Danemarca), "A Man Called Owe" (Suedia), "Tanna" (Australia) si "Toni Erdmann" (Germania).

Farhadi a fost primul regizor iranian care a primit mai mult de o nominalizare la premiile Oscar si tot el este regizorul primului film iranian care a dobandit un trofeu. In 2012, "A Separation" a fost recompensat cu premiul pentru cel mai bun film strain.

Joi, Taraneh Alidoosti, protagonista lungmetrajului "The Salesman", a anuntat ca nu va participa la gala premiilor Academiei de film americane din acest an, ce va avea loc la Hollywood pe 26 februarie, in semn de protest fata de legea prin care Donald Trump vrea sa interzica accesul in Statele Unite pentru imigrantii care provin din tarile musulmane.