Autoritatile egiptene au oprit sambata dupa-amiaza imbararea a cinci pasageri irakieni si a unui yemenit intr-un avion cu destinatia New York, ca raspuns la decizia luata in urma cu o zi de presedintele Donald Trump. Acesta a blocat pentru o perioada de 90 de zile emiterea de vize pentru cetatenii din sapte tari predominant musulmane, fiind vorba de Iran, Irak, Yemen, Libia, Somalia, Sudan si Siria, transmite Reuters, citata de News.ro.

Potrivit unor surse, cei sase pasageri erau in tranzit pe aeroportul din Cairo atunci cand au fost opriti si redirectionati spre zboruri cu destinatia Irak si Yemen.

Toti pasagerii intorsi din drum detineau vize valabile pentru Statele Unite.

Presedintele Donald Trump a semnat un ordin executiv prin care a decis blocarea temporara a emiterii de vize pentru o perioada de cel putin 90 de zile pentru migrantii sau vizitatorii din sapte tari musulmane, precum: Iran, Irak, Libia, Somalia, Sudan, Siria si Yemen.

In timpul suspendarii programelor de primire a refugiatilor si de emitere a vizelor, administratia va fi ocupata cu redactarea unor noi regulamente, care sa permita "verificarea extrema a trecutului" aplicantilor pentru viza sau azil in Statele Unite.