Senatorul american Rob Portman a comentat, vineri, declaratiile lui Donald Trump privind o posibila ridicare a sanctiunilor impuse Rusiei, afirmand ca noul lider de la Casa Alba transmite lumii "un mesaj periculos" vorbind despre acest lucru, relateaza Reuters.

Rob Portman a sugerat si ca Senatul american ar trebui sa includa sanctiunile impuse Rusiei intr-o lege: "Noi trebuie să stăm alaturi de aliații noștri din regiune, inclusiv Ucraina", a comentat senatorul republican.

Donald Trump a sugerat, cu cateva zile inaintea investirii in functia de presedinte al SUA, intr-un interviu pentru The Wall Street Journal, ca ar fi deschis in ceea ce priveste ridicarea sanctiunilor impuse Rusiei. Trump spunea ca sanctiunile vor fi mentinute "cel putin pentru o perioada de timp", dar, in cazul in care Rusia va ajuta Statele Unite in domenii esentiale, precum lupta impotriva extremistilor jihadisti, atunci sanctiunile ar putea fi ridicate.

Trump a declarat, in interviu, ca va mentine "cel putin pentru o perioada de timp" sanctiunile pe care administratia Obama le-a impus Rusiei luna trecuta, in urma acuzatiilor privind un amestec al Rusiei in alegerile americane prin atacuri cibernetice.

Trump a adaugat insa ca, in cazul in care Rusia va ajuta Statele Unite in domenii esentiale, precum lupta impotriva extremistilor jihadisti, atunci sanctiunile ar putea fi ridicate.

Inca din campania electorala, Donald Trump nu a facut un secret din dorinta sa de a influenta diplomatia americana, pe care o considera ostila Moscovei, sa se apropie de Vladimir Putin.

In interviul pentru Wall Street Journal, Trump mai spunea ca se pregateste sa se intalneasca cu omologul sau rus, dupa preluarea mandatului de presedinte al Statelor Unite, pe data de 20 ianuarie.