Ankara va proceda la o "evaluare exhaustiva" a impactului asupra relatiilor cu Atena produs de refuzul justitiei grecesti de a extrada opt militari suspectati ca au participat la puciul esuat din iulie anul trecut, a transmis joi Ministerul turc al Afacerilor Externe, citat de AFP.

Denuntand, intr-un comunicat, o decizie "pe care noi o percepem ca fiind motivata de consideratii politice", ministerul a indicat ca Turcia va evalua impactul acesteia asupra "relatiilor noastre bilaterale, cooperarii noastre in lupta impotriva terorismului".

Curtea Suprema din Grecia a decis, joi, impotriva extradarii celor opt soldati turci care au fugit pe teritoriul elen dupa puciul esuat de anul trecut.

La putin timp dupa anuntul Atenei, procurorul general din Istanbul a decis sa emita mandate de arestare pentru cei opt.

Cei opt barbati au aterizat cu un elicopter in nordul Greciei pe 16 iulie 2016 si au solicitat azil politic, spunand ca se tem pentru viata lor.

Ankara a cerut Atenei sa-i extradeze pe motiv ca ar fi fost implicati in tentativa de lovitura de stat si i-a catalogat drept tradatori.

Acestia au negat implicarea in incercarea de a-l da jos pe presedintele Recep Tayyip Erdoğan, ce a fost urmata de epurari masive in randul armatei si functionarilor publici.