"Presedintele Donald Trump va semna mai multe ordine executive, miercuri, prin care va impune interdictii temporare pentru majoritatea refugiatilor din Siria si din alte sase state din Orientul Mijlociu sau din Africa, potrvit unor experti citati de Reuters.

De asemenea, ordinul va suspenda eliberarea vizelor pentru cetatenii unor state precum Siria, Irak, Iran, Libia, Somalia, Sudan si Yemen, au mai declarat expertii, care au cerut sa-si pastreze anonimatul.

Joi seara, Donald Trump a postat pe o retea de socializare urmatorul mesaj: "Este o ZI MARE cu privire la securitatea nationala, maine. Printre multe alte lucruri, vom construi un zid", informeaza Reuters.

Masurile cu privire la securitatea frontierelor vor include construirea unui zid la granita Mexicului, dar si alte actiuni menite sa reduca numarul imigrantilor care locuiesc in Statele Unite ale Americii, potrivit Mediafax.

Stephen Legomsky, consilier sef din cadrul serviciilor de cetatenie si imigrare in fosta administratie Obama, a declarat ca presedintele are autoritatea de a limita intrarea refugiatilor in tara si eliberarea vizelor pentru anumite tari, insa doar daca este in interesul publicului.

"Dintr-un anumit punct de vedere, masurile se pozitioneaza in limitele legale", a spus Legomsky. "Cu toate acestea, din perspectiva politicii, ar fi o idee groaznica, pentru ca exista, in acest moment, nevoia de a acorda ajutor umanitar refugiatilor".

Alte masuri pot include directionarea tuturor agentiilor sa finalizeze un sistem biometric de identificare pentru cetatenii care intra si ies din Statele Unite, precum si o actiune impotriva imigrantilor care primesc in mod fraudulos beneficii guvernamentale. Pentru a restrictiona imigratia ilegala, presedintele Donald Trump a promis sa construiasca un zid la granita SUA-Mexic si sa deporteze migrantii care traiesc ilegal in interiorul Statelor Unite.