Casa Alba a reafirmat luni ca imigrantii fara acte de identitate avand un cazier judiciar vor fi primii vizati de expulzarile promise noul presedinte american, Donald Trump, relateaza AFP, citata de Agerpres.

"Cei care pot face rau ori au facut deja si au cazier judiciar sunt cei asupra carora ne vom concentra", a declarat noul purtator de cuvant al Casei Albe, Sean Spicer (foto), in cursul unei conferinte de presa.

"Exista o serie intreaga de indivizi pe care trebuie sa ii identificam, cei care au depasit durata vizei lor, care au comis un delict", a adaugat el. "Deocamdata, dorim sa ne concentram asupra celor care au facut rau tarii noastre", a mai spus Sean Spicer.

In timpul campaniei electorale, republicanul Donald Trump a promis la un moment dat sa ii expulzeze pe cei aproximativ 11 milioane de imigranti in neregula, atacandu-i in special pe latino-americani. Ulterior, el a dat asigurari ca vor fi expulzati cu prioritate imigrantii clandestini delincventi, intre "doua si trei milioane de persoane.

Asociatiile de aparare a imigrantilor se tem ca noul presedinte va ataca programul "DACA", pus in practica de Barack Obama in 2012 si care permis unui numar de peste 750.000 de imigranti clandestini intrati in SUA cand erau minori sa obtina permis de sedere si de munca.