Tribunalul Mures a emis, luni, mandat de arestare preventiva pentru 30 de zile pe numele lui Szasz Imre Marton, identificat ca fiind autorul al atacului armat de duminica seara, dintr-un bar din Targu Mures, in urma caruia o femeie a fost ucisa, iar un barbat a fost ranit, potrivit Agerpres.

Tribunalul Mures a dispus arestarea preventiva a inculpatului incepand cu data de 23 ianuarie 2017 si pana la data de 21 februarie inclusiv si a respins cererea acestuia de luare a masurii arestului la domiciliu. Incheierea poate fi atacata cu contestatie in termen de 48 de ore de la pronuntare. 'Din primele cercetari a reiesit ca fapta a fost comisa din gelozie, cu premeditare, iar barbatul ranit in bar a fost lovit din greseala', a declarat pentru AGERPRES prim-procurorul Parchetului de pe langa tribunalul Mures, Valentina Gandila.

Inspectoratul de Politie al Judetului Mures a precizat ca, in urma cu o saptamana, in baza sesizarilor depuse de victima, a fost inregistrat un dosar penal pe numele agresorului, pentru loviri si alte violente, care a fost inaintat Parchetului de pe langa Judecatoria Targu Mures.

O tanara de 28 de ani si un barbat au fost impuscati, duminica seara, intr-un bar din Cartierul Unirii din Targu Mures, de catre un individ inarmat cu o pusca de vanatoare cu alice, pe care o detinea ilegal. Cele doua victime au fost preluate de echipajele SMURD sosite la fata locului. Femeia a fost preluata in stare grava si a decedat la spital, iar tanarul a fost ranit in zona membrelor inferioare.

Imediat dupa ce a tras cele doua focuri de arma, barbatul a iesit din bar, a aruncat arma peste un gard si a fugit, fiind prins la scurt timp de un echipaj mixt al Jandarmeriei si Politiei. Luni seara, mai multe zeci de persoane au aprins lumanari langa barul in care a avut loc atacul, in memoria tinerei ucise.