Procurorii italieni au anuntat luni dupa-amiaza ca au lansat o ancheta in urma tragediei de la hotelul Rigopiano, ingropat saptamana trecuta de o avalansa produsa in masivul Gran Sasso. Se pare ca anchetatorii iau in considerare acuzatii pentru neglijenta criminala si omor prin imprundenta, dupa ce au recuperat 7 cadavre, iar 23 de persoane raman in continuare disparute, scrie News.ro, citand agentia DPA.

Hotelul Rigopiano acoperit de zapadaFoto: Agerpres/AP

Managerul Bruno Di Tommaso a trimis autoritatilor locale si provinciale un e-mail chiar in ziua avalansei, in care s-a plans de situatia drumurilor blocate, a seismelor puternice si a atras atentia ca generatorul nu va rezista mai mult de 24 de ore.

"Ne uitam la toate deciziile care au dus la construirea si deschiderea respectivului hotel", a declarat procurorul Cristina Tedeschini din localitatea Pescara.

Procurorii incearca sa determine si cum a ajuns hotelul izolat in urma inchiderii drumurilor si de ce a fost intarziata interventia plugului de zapada pana dupa producerea avalasei mortale in masivul Gran Sasso.

Pana la 120.000 de tone de zapada s-au desprins din masiv, au distrus o padure si au ingropat hotelul, dupa ce mai multe cutremure puternice au lovit regiunea. Se pare ca viteza avalansei a atins 100 de kilometri pe ora atunci cand a acoperit hotelul Rigopiano.

Hotelul Rigopiano a fost construit in anii '70, la o altitudine de 1.200 de metri in muntii Apenini.