Informatiile anuntate de purtatorul de cuvant al Casei Albe Sean Spicer cu privire la multimea stransa la ceremonia de investire a lui Donald Trump, au fost "fapte alternative" pentru a contracara estimarile ce indicau o participare scazuta, a declarat duminica Kellyanne Conway, un consilier de top al noului presedinte american, citat de Reuters.

Kellyanne ConwayFoto: Captura NBC

Intrebata in emisiunea "Meet the Press", realizata de NBC, de ce, in prima sa comunicare cu presa de la Casa Alba, Spicer lansat afirmatii care s-au dovedit false, spunand ca "acesta a fost cel mai numeros public care a venit la o investitura, punct", Conway a afirmat:

"Daca veti continua sa va referiti la secretarul nostru de presa in acest tip de termeni, cred ca va trebui sa ne regandim relatia".

Conway a raspuns criticilor ca noua administratie se concentreaza pe multime, mai degraba decat pe probleme interne si externe importante spunand: "Ne simtim datori sa iesim in fata, sa scapam de dubii si sa prezentam fapte alternative".

"Dumneavoastra spuneti ca este fals. Ei au dat - Sean Spicer, secretarul nostru de presa - au dat fapte alternative", a apus Conway.

Jurnalistul NBC Chuck Todd i-a raspuns: "Faptele alternative nu sunt fapte, sunt falsuri".

Conway a incercat sa duca discutia spre alte subiecte insa jurnalistul NBC a revenit cu intrebarile asupra acestei probleme, intreband din nou de ce a secretarul de presa a prezentat date false, starnind un scandal pe un subiect care, in realitate, ar fi fost minor.

"Nu cred ca puteti dovedi ca faptele au fost de o parte sau de alta", a declarat Conway, spunand ca felul in care presa a prezentat telespectatorilor acest subiect este un exemplu al felului in care presa se poarta cu administratia Trump, acesta fiind, totodata, motivul care justifica afirmatiile sceretarului de presa.