Cel putin 36 de persoane si-au pierdut viata si 50 sunt ranite dupa ce un noua vagoane ale unui tren de pasageri au deraiat sambata noaptea in estul Indiei, informeaza Reuters. Este cel mai recent destru feroviar care afecteaza tara asiatica.

Tren deraiat in IndiaFoto: Captura Tv9 Kannada

Trenul express Hirakhand, care se deplasa de la Jagdalpur la Bhubaneswar a deraiat in jurul orei 23:20, in apropiere de gara Kuneri, in statul Andhra Pradesh, la circa 30 de km distanta de orasul Rayagada.

"Operatiune de salvare se apropie de final", a declarat J.P. Mishra, ofiterul pentru relatii publice al Companiei de Cai Ferate pentru Coasta de Est, care are jurisdictie asupra zonei in care s-a produs accidentul.

"Principala noastra prioritate este sa ii ingrijim pe pasagerii raniti si sa le punem la dispozitie tratamentul de care au nevoie ducandu-i la spital. Verificam toate vagoanele sa ne asiguram ca nu ramane nicio persoana blocata", a precizat Mishra.

Nu a fost stabilita deocamdata cauza deraierii, a declarat Mishra, precizand ca nu exclud varianta ca incidentul sa fi fost provocat intentionat. A fost lansata o investigatie.

Accidentul s-a produs intr-o zona unde opereaza, in general rebelii maoisti.