Presedintele rus Vladimir Putin ar urma sa il sune pe noul sau omolog american Donald Trump, in urmatoarele zile, pentru a-l felicita pentru investirea in functie, a anuntat purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, pentru RIA Novosti, relateaza Reuters.

Vladimir PutinFoto: en.kremlin.ru

Anterior, Peskov a dat asigurari ca Putin este dispus sa il intalneasca pe Trump, dar pregatirile pentru o posibila intalnire ar putea dura luni, nu saptamani, noteaza News.ro.

"Nu se va intampla in urmatoarele saptamani, sa speram la ce este mai bun - ca intalnirea va avea loc in urmatoarele luni", a spus Peskov.

De asemenea, oficialul a admis ca este imposibila rezolvarea crizei din Siria in mod constructiv fara o implicare a Statelor Unite.

Vladimir Putin si-a exprimat marti speranta de a restabili relatii "normale" cu Statele Unite, dupa instalarea lui Donald Trump la Casa Alba.

Trump a pledat pentru o imbunatatire a relatiilor cu Rusia si pentru cooperare in Siria si in privinta reducerii arsenalului nuclear. In plus, el si-a exprimat in repetate randuri admiratia fata de presedintele rus Vladimir Putin.

Presedintele american nu si-a schimbat atitudinea nici macar dupa ce comunitatea de informatii a anuntat oficial ca Moscova a interferat cu alegerile prezidentiale din SUA.