Senatul a votat in mod convingator sa puna un general in retragere din Corpul puscasilor marini sa supervizeze implementarea angajamentului presedintelui Donald Trump de a lupta impotriva imigratiei ilegale, scrie The Associated Press.

Senatorii l-au confirmat pe John Kelly la conducerea Departamentului pentru Securitate Interna cu 88 de voturi la 11, scrie News.ro.

Una dintre primele sarcini ale lui Kelly va fi sa implementeze planurile lui Trump cu privire la un program care a impiedicat expulzarea a peste 750.000 de tineri imigranti.

In cazul in care Trump isi va onora promisiunile din campanie, agentia condusa de Kelly va fi insarcinata cu o consolidare a controlului asupra imigrantilor carora li s-a permis sa intre pe teritoriul Statelor Unite.

Departamentul pentru Securitate Interna va fi insarcinat, de asemenea, sa gaseasca resurse suplimentare in vederea localizarii si expulzarii persoanelor care traiesc ilegal in Statele Unite.

Kelly spune ca sustine ridicarea unui zid la frontiera cu Mexicul, dar apreciaza ca o bariera fizica este insuficienta in vederea securizarii celor peste 3.200 de kilometri de frontiera.