Interventia armata a Senegalului si Nigeriei in Gambia, pentru aducerea la putere a presedintelui ales Adama Barrow, a fost intrerupta pentru a da o ultima sansa unei medieri pasnice, a anuntat joi noaptea Marcel de Souza, seful comisiei Comunitatii Economice a Statelor Vest-Africane (ECOWAS), citat de Reuters si preluat de Agerpres.

Coalitia vest-africana a trimis 7000 de militari pentru a-l indeparta de la putere pe presedintele gambian in exercitiu, Yahya Jammeh, care refuza sa recunoasca si sa puna in aplicare rezultatul alegerilor din decembrie anul trecut.

Oficialul ECOWAS a precizat ca Jammeh trebuie sa accepte tranzitia pana vineri la pranz, iar in caz contrar, ofensiva militara va fi reluata. El a adaugat ca liderul gambian ar putea beneficia de o amnistie, dar in niciun caz nu i se va permite sa ramana in Gambia; Jammeh ar putea sa plece initial in Guineea, dupa care i s-ar permite sa isi aleaga destinatia pentru exil.

Barrow, care a depus juramantul ca presedinte joi, la ambasada Gambiei de la Dakar, nu va reveni la Banjul - capitala tarii sale - inainte de incheierea operatiunilor militare, a mai spus de Souza.

Consiliul de Securitate al ONU a adoptat in unanimitate, joi, o rezolutie prin care ii cere lui Yahya Jammeh sa accepte transferul pasnic al puterii.