Un tanar l-a palmuit pe fost premier Manuel Valls, candidat in alegerile primare ale Partidului Socialist (PS), in cursul unei vizite, marti, la Lamballe (Cotes d'Armor), a confirmat procurorul din Saint-Brieuc pentru Reuters, potrivit News.ro.

Manuel Valls, palmuit in publicFoto: Captura YouTube

Tanarul, in varsta de 18 ani, a fost retinut si plasat in arest preventiv pentru "violente asupra unei persoane insarcinate cu o misiune in serviciul public", in contextul in care Manuel Valls a redevenit deputat, a precizat Bertrand Leclerc.

Atacatorul, care a strigat "aici e Bretagne", potrivit France Bleu Armorique, a fost trantit si imobilizat la pamant rapid de membri ai serviciului de ordine.

"Ar fi spus, in timp ce era retinut, ca nu-i place felul in care Valls trata cetatenii. Dar asta ramane de verificat", a precizat procurorul din Saint-Brieuc, fara sa poata confirma apartenenta tanarului la extrema dreapta bretona, cum scriu mai multe publicatii locale. "Vom vedea care sunt motivatiile sale", a adaugat el.

Fostul premier si-a continuat vizita dupa incident. "Sunt unii care contesta democratia si cei care o incarneaza (...). Nu mi-a fost niciodata frica de contactul si relatia cu compatriotii mei", a declarat el pentru presa.

La sfarsitul lui decembrie Manuel Valls a fost imbrancit in cursul unei vizite in provincie.

Valls, candidat la alegerile primare ale stangii pentru prezidentialele de anul viitor,a primit aproape de sfarsitul anului trecut o punga de de faina in capin timp ce participa la o actiune electorala in Strasbourg