In discursul pe care urmeaza sa-l tina marti pe tema Brexit, premierul britanic Theresa May va anunta ruperea completa a Regatului Unit de Uniunea Europeana, scrie luni ziarul Telegraph, preluat de Reuters.

Discursul, asteptat de mai multa vreme, va prezenta cele 12 prioritati ale lui May, printre care se numara iesirea din piata comuna si din uniunea vamala, afirma cotidianul mentionat, potrivit Agerpres.

Aceeasi sursa prezinta fragmente din discursul premierului: "Urmarim un parteneriat nou si egal intre o Britanie independenta, autoguvernata, globala si prietenii si aliatii nostri din UE. Nu o apartenenta partiala la Uniunea Europeana, nu calitatea de membru asociat al Uniunii Europene sau orice altceva care sa ne lase jumatate inauntru, jumatate afara. Nu urmarim sa adoptam un model de care se bucura deja alte tari. Nu urmarim sa ne agatam de bucati din calitatea de membru, cand iesim", ar urma sa spuna ea.

Telegraph adauga ca una din temele centrale ale strategiei pentru Brexit va fi restabilirea controlului asupra frontierelor Regatului Unit.