Europa isi tine destinul in propriile maine, a declarat luni cancelarul german Angela Merkel, ca raspuns la comenatriile lui Donald Trump, care a spus intr-un interviu ca, dupa Marea Britanie, si alte tari ar putea parasi UE, transmite Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Cred ca noi, europenii, ne tinem soarta in propriile maini", a spus Merkel intr-o conferinta de presa pe care o tinea cu premierul neo-zeelandez.

Intrebata despre criticile presedintelui-ales al SUA la adresa politicilor ei privind migratia, Merkel a raspuns: "Personal, astept inaugurarea presedintelui SUA. Apoi, bineinteles, vom lucra cu el la toate nivelurile".

Trump a declarat intr-un interviu ca Angela Merkel a facut "o greseala catastrofala", prin acceptarea a mai mult de un milion de migranti.

El a mai spus ca Merkel a fost de departe cel mai important lider din Europa si ca Uniunea Europeana a devenit un vehicul pentru Germania.

Presedintele ales al SUA a prezis ca Brexitul va fi "un succes"si a anuntat ca doreste incheierea "rapida" a unui acord comercial cu Regatul Unit.

Donald Trump a apreciat de asemenea ca "alte tari vor parasi" UE, urmand exemplul Londrei, din cauza crizei migratiei.

"Popoarele, oamenii, isi doresc propria lor identitate si Regatul Unit a dorit propria sa identitate", a mai considerat el, pentru a explica votul in favoarea Brexitului.