Un important parlamentar rus a afirmat luni ca ridicarea sanctiunilor Statelor Unite la adresa Moscovei nu sunt un scop in sine, declaratia venind dupa ce Trump a spus ca ar putea fi ridicate daca Rusia isi reduce armamentul nuclear.

Donald TrumpFoto: Agerpres/AP

UPDATE 12.02Purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitry Peskov, a spus intr-o conferinta de presa ca Rusia va astepta ca Trump sa preia functia inainte sa comenteze orice propuneri. Acum nu exista discutii privind reducerea armamentului nuclear cu SUA iar Rusia nu intentioneaza sa ridice ea chestiunea sanctiunilor in negocieri cu tari straine, a adaugat Peskov.

Konstantin Kosachev, presedintele comisiei de politica externa a camerei superioare a parlamentului rus a spus ca ridicarea sanctiunilor nu merita concesii de securitate, potrivit RIA Novosti, citata de Reuters.

"Consideram ca sanctiunile sunt o mostenire stupida a echipei ce pleaca de la Casa Alba ce trebuie trimise in istorie impreuna cu ei", a spus el.

Presedintele ales al Statelor Unite, Donald Trump, afirma, intr-un interviu acordat cotidianului The Times, ca ia in calcul ridicarea unor sanctiuniimpuse Rusiei in cazul unui acord cu omologul sau rus, Vladimir Putin, privind reducerea armamentului nuclear, relateaza Reuters.

Donald Trump a sugerat weekendul trecut, intr-un interviu pentru The Wall Street Journal, ca ar fi deschis in ceea ce priveste ridicarea sanctiunilor impuse Rusiei. Trump a spus ca sanctiunile vor fi mentinute "cel putin pentru o perioada de timp", dar, in cazul in care Rusia va ajuta Statele Unite in domenii esentiale, precum lupta impotriva extremistilor jihadisti, atunci sanctiunile ar putea fi ridicate.