Directorul CIA, John Brennan, l-a avertizat, duminica, pe presedintele ales al Statelor Unite, Donald Trump, sa "aiba grija ce declara" ca presedinte si "sa fie atent in privinta Rusiei". Reactia vine dupa recentele afirmatii ale lui Trump ca sanctiunile impuse Rusiei vor fi mentinute "cel putin pentru o perioada de timp", dar, in cazul in care Rusia va ajuta Statele Unite in domenii esentiale, precum lupta impotriva extremistilor jihadisti, atunci sanctiunile ar putea fi ridicate. "Spontaneitatea nu protejeaza interesele de securitate nationala", este mesajul transmis lui Trump de directorul CIA, scrie Reuters.

Fostul director CIA John BrennanFoto: Agerpres/EPA

"Spontaneitatea nu este ceva care ne protejeaza interesele de securitate nationala si, prin urmare, atunci cand el vorbeste sau reactioneaza, asigurati-va ca intelege ca implicatiile si impactul asupra Statelor Unite ar putea fi profunde. Aici este vorba mai mult decat despre domnul Trump, este vorba despre Statele Unite ale Americii" a declarat John Brennan.

Saptamana trecuta, Donald Trump a acuzat serviciile de informatii americane pentru scurgerea in presa a unui raport neverificat despre materiale compromitatoare pe care Rusia le-ar avea despre el. Intr-un mesaj pe Twitter, miliardarul a acuzat aceste servicii de practici care aduc aminte de "Germania nazista".

"Ceea ce mi se pare revoltator este punerea semnului de egalitate intre comunitatea de informatii din SUA si Germania nazista. Consider acest lucru o mare ofensa", a adaugat John Brennan.

Donald Trump urmeaza sa fie investit in functia de presedinte al Statelor Unite vineri, 20 ianuarie.