UPDATE Autoritatile belgiene au eliberat cele trei persoane pe care le-au retinut in noaptea de samabta spre duminica, in urma unor operatiuni antitero la Molenbeek, in zona centrala a Bruxelles-ului, informeaza News.ro, citand The Associated Press.

Armata, pe strazile din BruxellesFoto: Agerpres/EPA

Cei trei au fost interogati si eliberati in noaptea de sambata spre duminica, a anuntat duminica Ine Van Wymersch, o purtatoare de cuvant a Procuraturii Bruxellesului.

Nici armament si nici explozivi nu au fost gasite in timpul acestor perchezitii efectuate in weekend.

Van Wymersch a refuzat sa ofere alte detalii despre ancheta.

Amintim ca politia belgiana a arestat trei persoane sambata seara, in cursul unei operatiuni antiteroriste desfasurate in zona centrala a capitalei Bruxelles, a anuntat agentia de presa Belga, citata de AFP.

Anchetatorii au efectuat patru perchezitii in cartierul Molenbeek si nu au descoperit nici arme, nici explozibili, dar au arestat trei persoane care urmeaza sa fie interogate, a informat purtatoarea de cuvant a Parchetului din Bruxelles, Ine Van Wymeersch, citata de Belga.

Purtatoarea de cuvant a refuzat sa ofere mai multe detalii despre persoanele arestate, dar a precizat ca Parchetul va anunta duminica daca cei trei suspecti raman in arest.

Mai multi jihadisti care au luat parte la atentatele de la Paris, la 13 noiembrie 2015 (130 de morti), si de la Bruxelles, la 22 martie 2016 (32 de morti, ucisi de kamikaze la aeroport si la metrou), revendicate de gruparea Stat Islamic (SI), erau originari din Molenbeek.

Dupa aceste atentate, autoritatile au intarit masurile de securitate si au inmultit operatiunile si descinderile politiei, pe masura ce inainteaza anchetele legate de evenimentele respective.

Belga scrie ca descinderile la Molenbeek au avut loc tarziu in cursul serii, cu politisti inarmati care au inchis perimetrul in timpul operatiunii.