Turcia a afirmat vineri că acordul său cu Rusia pentru a coordona atacurile în Siria va împiedica orice confruntare între avioanele lor, dar și cu cele ale regimului de la Damasc, în spațiul aerian sirian, relatează AFP.

În pofida divergențelor, în special privind soarta președintelui sirian Bashar al-Assad, Turcia și Rusia au întărit în ultimele luni cooperarea privind dosarul sirian și au mediat împreună acordul de încetare a focului intrat în vigoare în decembrie între regim și rebeli, anunta Agerpres.

Ministerul rus al Apărării a anunțat joi că Moscova și Ankara au semnat un acord specificând mecanismele pentru 'a-și coordona' atacurile aeriene în Siria în timp ce cele două țări vizează 'ținte teroriste'.

Confirmând acest acord, ministrul turc al apărării Fikri Isik a afirmat vineri că acordul a vizat să împiedice orice incident între aviațiile turcă și rusă, dar și cu cea a regimului sirian.

Turcia, unul dintre principalii susținători ai opoziției siriene, susține plecarea președintelui Assad de la putere în cadrul unui eventuale soluționări a conflictului sirian.