Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a declarat joi dupa-amiaza ca cele 27 de tari membre ale Uniunii Europene trebuie sa ramana impreuna si sa respinga orice sentiment de diviziune in timpul negocierilor pentru iesirea Marii Britanii din UE, transmite Reuters, citata de News.ro.

"Cu totii stim ca avem nevoie de mai multa armonie", a precizat cancelarul german intr-o conferinta de presa comuna cu premierul luxemburghez Xavier Bettel.

Angela Merkel a explicat ca tarile membre trebuie sa gaseasca o abordare comuna cu privire la taxele corporative, in contextul unei posibile reduceri a acestor taxe in Marea Britanie.

De asemenea, liderul german a explicat ca este important ca tarile membre sa construiasca un front comun si sa nu arate niciun semn de diviziune in timpul negocierilor pentru Brexit.

"Este important sa nu permitem sentimente de diviziune, cele 27 de state membre trebuie sa actioneze impreuna in aceste negocieri", a declarat Angela Merkel.

Cancelarul Germaniei a explicat ca tarile membre trebuie sa depuna eforturi pentru imbunatatirea schimbului de informatii in vederea cresterii securitatii din UE. Aceasta a propus inclusiv implementarea unui sistem de inregistrare a persoanelor care pleaca si intra in Uniunea Europeana.

Angela Merkel si-a intarit retorica pentru cooperare transfrontaliera in domeniul securitatii dupa atentatul de la Berlin. Un numar de 12 persoane si-au pierdut viata, iar alte 56 au fost ranite pe 19 decembrie 2016, dupa ce un imigrant tunisian a condus un camion in multimea de la targul Breitscheidplatz.