Tribunalul Suprem de Justitie (TSJ) din Venezuela a apreciat miercuri ca parlamentul, dominat de opozitie, s-a plasat in situatie de "refuz de autoritate" si ca toate deciziile sale sunt nule si invalidate, relateaza AFP, preluata deAgerpres.

Nicolas MaduroFoto: Agerpres/Xinhua

"Odata cu intrare in functie a Adunarii Nationale pentru noua sa sesiune, la 5 ianaurie, si numirea unei noi echipe de conducere in fruntea sa, puterea legislativa s-a plasat in situatie de refuz de autoritate si toate deciziile luate din ziua respectiva sunt deci nule", a anuntat TSJ intr-un comunicat de presa.

Printre aceste decizii TSJ mentioneaza in special votul de la 9 ianuarie prin care parlamentarii venezueleni l-au condamnat pe presedintele Nicolas Maduro pentru "abandonarea misiunii" functiei sale, atribuindu-i responsabilitatea "crizei fara precedent" care zguduie tara.

In fata acestei decizii, pe care a numit-o "apel la o lovitura de stat", presedintele Nicolas Maduro a reactionat infiintand o "echipa de comando national impotriva loviturii de stat".