Un comando american de elita l-a ucis duminica pe unul dintre liderii importanti ai gruparii Statul Islamic, transmite postul american ABC News, citand un oficial din cadrul serviciilor anti-tero.

Abu Anas al-Iraqi, considerat drept administratorul finantelor gruparii teroriste, a fost lichidat in cursul unei operatiuni derulate in Siria de unitatea speciala de elita Expeditionary Targeting Force. El gestiona banii provenind din rapiri, rascumparari, vanzari de gaz si petrol si alte activitati ilegale, potrivit Agerpres.

Oficialul citat a mai spus ca in cursul operatiunii a fost ucis si un alt combatant al gruparii si ca militarii au cautat, la fata locului, documente si dispozitive electronice care ar putea fi utilizate de serviciile de informatii. El a precizat ca niciun american nu a fost ranit in cursul operatiunii.

La nivel oficial, uciderea lui Abu Anas al-Iraqi nu a fost, deocamdata, confirmata. La Pentagon, purtatorul de cuvant Jeff Davis a spus doar ca o operatiune a trupelor speciale a avut loc duminica in Siria, la Dayr az Zawr, si ca misiunea s-a incheiat "cu succes". E a precizat ca nu a fost vorba despre o operatiune de salvare a unor ostatici si ca nimeni nu a fost retinut sau capturat.

Americanii spera sa il lichideze si pe liderul ISIS, Abu Bakr al-Baghdadi, despre care se crede ca se ascunde in Mosul, al doilea cel mai mare oras din Irak.