Uniunea studentilor Scolii de Studii Orientale si Africane (SOAS) din cadrul University of London cere scoaterea din programa scolara a unor filosofi marcanti, precum Platon, Rene Descartes si Immanuel Kant, pe motiv ca sunt albi. Uniunea studenteasca sustine ca in studiul filosofiei, "majoritatea filosofilor din cursurile lor" ar trebui sa fie din Africa si Asia, scrie The Telegraph.

Banner al Uniunii Studentesti SOASFoto: Facebook - SOAS Students' Union

Uniunea a precizat ca solicitarea face parte dintr-o campanie mai larga de "decolonizare" a universitatii, in incercarea de a "adresa mosternirea structurala si epistemologica a colonialismului".

Solicitarea studentlor vine dupa ce liderii din domeniul educatiei au avertizat ca universitatile vor fi nevoite sa adreseze solicitarile studentilor asa-numiti "fulgi de nea", termen menit sa le indice sensibilitatea, oricat de nerezonabile ar fi aceste solicitari.

In cadrul unei reforme educationale recent propuse, Guvernul vrea sa plaseze satisfactia studentilor in inima noului sistem de clasificare, insa criticii se tem ca ar putea afecta negativ integritatea academica.