Cel putin 21 de oameni au murit de frig in Europa, din cauza valului de frig care afecteaza continentul, relateaza News.ro citand AFP.

Zece persoane au murit de frig in decurs de doua zile in Polonia, unde temperaturilor au scazut sub minus 20 de grade Celsius in unele regiuni, a anuntat sambata Centrul Guvernamental de Securitate Nationala (RCB).

Bilantul risca sa creasca in continuare, pentru ca temperaturile urmeaza sa ramana sub minus 20 de grade Celsius.

In Italia, doi polonezi fac parte din totalul de sapte persoane decedate in urma valului de frig care afecteaza tara incepand de vineri. Printre victime se numara cinci persoane fara adapost, in pofida masurilor luate de autoritati saptamana trecuta pentru a le asigura adaposturi de urgenta.

Zapada a cazut din abundenta asupra centrului Italia, dar si in regiunea Puglia (sud-est), unde aeroporturile Bari si Brindisi au fost inchise sambata dimineata. Mai multe linii feroviare au fost inchise.

In Rusia, temperatura a scazut la minus 24 de grade Celsius la Sankt Petersburg (nord-vest), unde politia a gasit trupul unei persoane decedate de frig in noaptea de vineri spre sambata.

Furtuna de zapada a ajuns si in Turcia, paralizand Istanbulul, unde sute de zboruri au fost anulate sambata. Traficul in stramtoarea Bosfor a fost intrerupt.

In Bulgaria, autoritatile au descoperit trupurile neinsufletite ale doi migranti irakieni au fost descoperite vineri de sateni intr-o padure de pe muntele Strandja (sud-est), in apropiere de frontiera cu Turcia.

Un barbat a fost ingropat de viu de o avalansa vineri dupa-amiaza, in apropiere de lacurile Seven Rila. Trupul sau a fost gasit abia sambata.

Autoritatile elene au anuntat luna trecuta ca au transferat toti migrantii si refugiati in locuinte din prefabricate si in corturi incalzite.

La Atena erau sambata zero grade Celsius, iar in nordul tarii minus 15 grade Celsius.

In Elvetia, potrivit Meteonews, mercurul a scazut in termometre pana la minus 19 grade Celsius la Davos si pana la 15,5 grade Celsius la Berna (centru).

Valul de frig a afectat a afectat vineri si tarile din Balcani, unde temperaturile au atins minus 27 de grade Celsius, in special in regiunile montane din Bosnia si in sudul si estul Serbiei.

Si coasta croata a Marii Adriatice a fost afectata, in special regiunea Split, unde s-au inregistrat sambata dimineata minus sapte grade Celsius, cea mai scazuta temperatura din ultimii 500 de ani.

In Franta, temperaturile au ajuns la minus 11 grade Celsius in cursul noptii in regiunea pariziana.

Si Germania s-a confruntat cu cea mai geroasa zi din aceasta iarna, cu minus 26 de grade Celsius in doua sate bavareze (sud).