Armata americana a ucis vreo 20 de luptatori ai organizatiei Al-Qaida in doua bombardamente efectuate duminica si marti in nordul Siriei, a informat joi Pentagonul, relateaza AFP, citata de Agerpres.

Cele doua bombardamente din apropierea orasului Sarmada, in provincia Idlib, au fost semnalate si de surse locale.

Potrivit acestor surse, ele au vizat membri al Fateh al-Sham, fosta ramura locala a organizatiei Al-Qaida care a rupt oficial legaturile in luna iulie.

Pentru Pentagon insa, loviturile din apropiere de Sarmada au vizat "reteaua de combatanti straini" din Al-Qaida.

Responsabili ai gruparii "au comandat operatiuni teroriste de la acest cartier general", a declarat purtatorul de cuvant al Pentagonului, Peter Cook, intr-un briefing de presa.

"Vom continua sa facem in asa fel incat Al-Qaida sa nu beneficieze de niciun adapost in Siria", a mai afirmat el.

Provincia Idlib se afla in marea sa majoritate in mainile Fateh al-Sham si a gruparilor rebele care ii sunt aliate.

Fateh al-Sham este exclusa din armistitiul dintre insurgenti si regim, in prezent in vigoare in Siria si patronat de Rusia si Turcia.

Potrivit Pentagonului, un prim bombardament a ucis duminica cinci persoane, aflate in doua masini care paraseau o cladire considerata ca locul de adunare a simpatizantilor Al-Qaida.

Al doilea bombardament a vizat chiar cladirea, omorand "mai mult de 15 combatanti" si distrugand "sase masini", a facut cunoscut Peter Cook.

"Nu vom permite ca Al-Qaida sa isi dezvolte capacitatile de a ataca Statele Unite sau aliatii lor", a adaugat el.

Pe de alta parte, SUA au inclus joi pe lista neagra a 'teroristilor internationali' pe fiul preferat al sefului defunct Al-Qaida Osama Ben Laden, Hamza, reaminteste AFP.