Presedintele ales al SUA, Donald Trump, l-a ales, joi, pe fostul senator, Dan Coats, director al serviciilor nationale de informatii, potrivit unui inalt oficial de tranzitie, citat de Reuters.

Dan CoatsFoto: Wikipedia

Anuntul oficial este asteptat sa fie facut in aceasta saptamana. Totodata, Donald Trump trebuie sa mai ia decizii in privinta anumitor pozitii care au ramas inca neocupate, inainte de a prelua Casa Alba pe 20 ianuarie.

Purtatorul de cuvant al presedintelui ales al SUA, Donald Trump, a respins joi relatarile din presa potrivit carora acesta ar intentiona sa restructureze serviciile secrete americane, relateaza agentia Reuters, citata de Agerpres.

'Nu exista niciun adevar in aceasta idee a restructurarii infrastructurii comunitatii de informatii', a indicat purtatorul de cuvant Sean Spicer, calificand acele relatari drept 'suta la suta false'. Totusi, el a vorbit apoi despre 'discutii exploratorii' desfasurate in cadrul 'activitatilor de tranzitie', insistand insa ca rolul acestora este de a strange date.

Publicatia Wall Street Journal (WSJ) a scris in editia sa de miercuri, facand referire la surse pe care nu le-a precizat, ca Trump intentioneaza sa reformeze serviciile secrete americane, intrucat el considera ca unele dintre aceste agentii sunt supradimensionate sau politizate.

Dupa ce a criticat serviciile secrete americane in urma rapoartelor prin care acestea sustin ca Rusia este in spatele atacurilor cibernetice din timpul campaniei electorale, Trump a sustinut joi ca este un 'mare fan' al acestor servicii.

'Presa minte pentru a lasa impresia ca eu sunt impotriva serviciilor de informatii, desi de fapt sunt un mare fan al lor', a scris pe Twitter viitorul presedinte, inaintea ca in Senatul american sa inceapa o audiere in cadrul careia va fi discutata posibila ingerinta a Rusiei in campania electorala americana prin respectivele atacuri cibernetice.