Lovituri aeriene asupra unei cladiri din nordul Siriei, folosite de un grup insurgent cunoscut anterior sub numele de Frontul al-Nusra, au provocat moartea a cel putin 30 de persoane si ranirea altor cateva zeci, marti, a precizat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), citat de Reuters.

Observatorul, cu baza in Marea Britanie, a aratat ca este neclar daca loviturile de langa Sarmada, in zona rurala din provincia Idlib, in nord-vestul Siriei, au fost efectuate de avioane ale Rusiei sau ale coalitiei conduse de SUA, potrivit Agerpres.

Marti a fost a cincea zi de incetare a focului in Siria, dar garantii armistitiului, Rusia si Turcia, au precizat ca gruparea Stat Islamic si militia islamista siriana Jabhat Fatah al-Sham, denumita anterior Frontul al-Nusra, sunt excluse din intelegerea intervenita.

Abu Anas al-Shami, un purtator de cuvant al Jabhat Fateh al-Sham, a declarat ca atacul aerian a fost efectuat de coalitia internationala si a vizat un sediu principal cuprinzand mai multe birouri zonale. Mai mult de 20 de persoane au fost ucise, a spus acesta.

OSDO a raportat ca unele dintre victime erau detinuti inchisi in respectiva cladire, dar purtatorul de cuvant al militiei a negat ca aceasta era folosita ca inchisoare.

Jabhat Fateh al-Sham si-a schimbat numele in iulie trecut si a anuntat ruperea legaturilor cu organizatia al Qaida.