Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat vineri ca a stabilit joi seara cu presedintele ALDE Calin Popescu Tariceanu ca, in cazul in care presedintele Klaus Iohannis nu anunta in decursul acestei zile daca il desemneaza premier pe Sorin Grindeanu, urma ca Parlamentul sa fie convocat pentru data de 3 ianuarie pentru a fi demarata procedura de suspendare a presedintelui.

Klaus IohannisFoto: Presidency.ro

"Daca nu facea desemnarea, incepeam procedura de suspendare, asa, fara sa anunte un calendar (pentru desemnare - n.red.). Daca nu facea anuntul, convocam astazi, pentru 3 ianuarie, Parlamentul pentru a demara procedura de suspendare. Asa, il convocam pentru noul guvern", a declarat Dragnea.

"Daca si saptamana viitoare trecea fara un nou Guvern erau niste costuri economice foarte greu de reparat si foarte multa nervozitate in populatie", a adaugat Dragnea.

Surse prezidentiale au declarat joi pentru HotNews.ro ca presedintele Klaus Iohannis va anunta cel mai probabil pana in data de 3 ianuarie decizia privindu-l pe Sorin Grindeanu, propunerea inaintata de PSD si ALDE pentru functia de premier.